Začimb’ko – tvoj digitalni asistent

Ravno pred kratkim je Facebook omogočil možnost vsem razvijalcem, da lahko razvijejo svojega digitalnega asistenta oz.  chat bota. V veliko veselje mi je, da lahko danes predstaviva enega izmed prvih digitalnih asistentov v Sloveniji – Začimb’ka. Začimbko je digitalni asistent. To je zabavno-raziskovalni stranski projekt Serious Blends-a. In če se bo dobro izkazal ga bova obdržala?


Kdo ali kaj je Začimb’ko? Začimb’ko je osebni digitalni asistent, ki živi v facebook messengerju. Je program, ki avtomatizira opravila, ko sva Žan in Sašo na polno zasedena.

Zakaj se uporablja? Pomaga ti odgovoriti na osnovna vprašanja, ki se navezujejo na naše začimbe (primeri: kje se da kupiti začimbe, koliko dolgo traja dostava, katere začimbe imate na voljo, koliko stane serious paket, ali se da začimbe kupiti v trgovini, lahko dobim vašo telefonsko številko,  je pekoč divji teksas,… itd.)

Kako deluje? Začimb’ko prepoznava besede, stavke in jih smiselno povezuje. Ter nato, če je uspešen odgovori pravilno. Temu pravimo tudi pogovorna vrsta umetne inteligence (AI). Začimb’ko je zaenkrat v fazi testiranj in je še zelo ozkogleden.  Razume zelo malo, vendar pa se uči na podlagi tvojih vprašanj in iz lastnih izkušenj.


Zato ga vprašaj čim več vprašanj, ki se navezujejo na naše začimbe, da ga naučimo. Začimb’ko odgovori v nekaj sekundah sam, takoj za tem ko mu postaviš vprašanje.

Kaj te zanima??

Vprašaj tukaj: https://m.me/seriousblends

 

Vsi komentarji in povratne informacije so dobrodošle

Lep pozdrav,

Žan Bračič in Sašo Kovačič

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja