Prelepa Slovenija- Zapotoški slapovi

Lepote Slovenije -Zapotoški Slapovi. To soboto 23.7 se je ekipa mladih avanturistov podala na pot do Zapotoških slapov. Naša pot se je začela v Celju, od tam smo ga krenili do Jesenic, čez prelaz Vršič  ter proti Trenti (oz. Bovcu). Ko enkrat zavijete za Vršic se pripravite na paleto čudovitih razgledov. Nato smo bili pozorni na odcep ceste proti Zadnji Trenti (serpentina št. 49). Po tej cesti smo nadaljevali  1 km do Koče pri izviru Soče, kjer smo si na hitro ogledali tudi izvir Soče. Nadaljevali smo po makadamu še slaba 2 km ter parkirali na parkirišču na koncu ceste . Zagotovim Vam da boste ostali brez besed že preden boste zapustili svoje prevozno sredstvo.

Ko smo parkirali svoje jeklene konjičke se je prava pot šele začela. Zapotoški slapovi so na koncu Trente, pravzaprav Zadnje Trente. Najprej smo hodili po suhi strugi Suhega potoka, če pa Vam sonce preveč sije lahko uberete tudi gozdno pot ob strugi.  Ob tem smo preskakovali skale in tolmunčke, kar je neverjetno zabavno. Za tem pa se že začnejo slapovi, ki se vrstijo en za drugim. Ob slapovih so tudi tolmunčki oz. majhna jezerca v katerih smo se osvežili. Na koncu pa je za najbolj pogumne treba preplezati spolzek skok reke, če si želimo ogledati najvišji slap povsem od blizu . Najvišji slap pa ponujna neopisljiv občutek surove narave(1. slika). Skozi celotno pot nas spremljajo lepi razgledi na gore (Prisank, Razor, Bavški Grintavec). Čas hoje: 1h.

Po hoji pa smo bili seveda zelo lačni. Zato smo se odpeljali iz Triglavskega parka in si postavili žar na primernem mestu za žarjenje.  Zaradi težke lakote ni bilo časa za slikanje.=)

Resnično je težko verjeti kakšne naravne lepote premore Slovenija. Kristalno čista voda, mogočne gore in res prelepa pokrajina. Zanimivo je, da ni na takšnh krajih več ljudi, predvsem več Slovencev. Veliko pa je tujcev, predvsem Nemcev in Italjanov. Po drugi strani pa je to prednost da ni ogromno ljudi, saj je ravno zaradi tega zelo mirno. Zdi se mi da imamo res prelepe dele neokrnjene narave in da temu posvečamo premalo pozornosti in spoštovanja. Sicer pa slike povejo vse.  Recpect & Love  Slovenija.

Serious blends začimbe v naravi

 

Save

Save

Save