SLADKO PEKOČE

1 ocena stranke
5.00 od 5

6.29

Vse začimbe so ekološkega izvora

Sestavine:

  • sladka paprika
  • čili
  • čebula
  • česen
  • črni poper

Sestava: 94% začimbne mešanice, 6% soli

Neto količina: 48g

 


Sladko pekoča začimba je narejena domače sladke paprike, ki je popolnoma drugačen od paprike, ki jo kupimo v trgovini – veliko bolj sladek in svež. Poleg sladkosti pa je poskrbljeno tudi za pekočino. S pomočjo slovenskih čili mojstrov nama je uspelo  Mnogi ljudje mislijo, da hrana začinjena s čiliji povzroča želodčne razjede. V resnici je učinek ravno nasproten. Hrana začinjena s čilijem stimulira in ščiti sluznico v želodcu. Čili, ki ga uporabljama za začimbe je slovenski in po kvaliteti sodi v sam svetovni vrh.

Sladko pekoča začimba je dobra  pri pripravi toplih sendvičov, tortilj, golaža, jajc, hamburgerjev, govejega mesa, teletine,  divjačine.

PEKOČINA: 5/10

Recept: Kremna juha iz buče

hokaido
Recept: Kremna juha iz hokaido buče

 

 

 

 

 

Čebulo nasekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Dodamo strt česen, na kocke narezano olupljeno bučo in pražimo nekaj minut. Nato dodamo razrezan krompir, malo podušimo in zalijemo z vodo (lahko uporabimo tudi zelenjavno jušno osnovo). Začinimo s soljo, poprom in kumino ter pustimo kuhati  vsaj 20 minut. Pred koncem s paličnim mešalnikom juho spasiramo, da dobimo fino gosto zmes. in dodamo mleko. Po občutku dodamo začimbe( sladko/pekoče), da res začinimo jed do perfekcije. Na maslu lahko popečemo bučna semena in jih pred serviranjem potresemo po jedi.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

1 review for SLADKO PEKOČE

  1. 5 out of 5

    začimba, ki si jo trosim povsod, zelo hitro se navadiš. Odličen taste, good job

Podaj mnenje