10 Neverjetnih načinov priprave testenin, za katere še nikoli niste slišali.

POZOR!: To niso tradicionalni načini priprave testenin! Spodaj predstavljava deset zanimivih načinov kako lahko pripravite testenine.


1.) Popecite testenine v pečici, preden jih dodate v vrelo vodo.

Sliši se noro, ampak če na hitro popečete testenine v pečici jim dodate oranžno barvo in poseben okus. Brez kakršnih koli dodatnih sestavin. Preprosto popecite testenine v pečici na 180°C za 10-15 minut in jih nato dodajte v vrelo vodo. Šokirani boste nad tem, kakšen okus doda ta preprosta tehnika!

Zanka je le v tem, da jih bo potrebno kuhati 15 minut dlje.

pražene testenine

 2. Popražite na olivnem olju v ponvi.

Za hitrejšo alternativo testeninam v pečici, popražite testenine v ponvi na olivnem olju. Pražite jih dokler ne dobijo nežne rjave barve. Tudi ta tehnika doda posebno noto okusu.

3. Pripravite testenine v rdečem vinu za intenzivno aromo in živahno barvo.

Kuhanje testenin v rdečem vinu ne doda samo okusa, temveč tudi osupljivo bordo rdečo barvo in intenzivno aromo. Za to tehniko uporabite rdeče vino, kot je kabernet ali merlot

 

4. Ustvarite teksturo, kot da bi bile testenine čisto sveže narejene, tako da jih za 30 minut namočite v hladni vodi.

Testenine, ki so 30 minut v hladni vodi posnamejo strukturo in teksturo svežih ravno narejenih testenin iz jajc in iz moke. In ker so testenine po namakanju že delno hidrirane, jih lahko skuhate kar v omaki.

5. Ocvrite liste za lazanjo in si naredite čips.

Zagotovo vam je kdaj pri pripravi lazanje ostal kakšen skuhan listič. In če niste vedeli kam z njim, ga preprosto vržite v olje in ocvrite. Cvrite na vsaki strani 1 minuto. Osušite jih z papirnato brisačo in začinite z vašo najljubšo mešanico začimb.

6. Skuhajte testenine v mleku in postavite pripravo testenin na naslednji nivo.

Testenine v mleku so popolnoma “al dente” in zelo kremaste. Preizkusite ta recept naslednjič, ko pripravljate alfredo omako in nikoli več ne boste kuhali testenine na klasičen način.

kremaste testenine v mleku

7. Spremenite špagete v rezance s sodo bikarbono.

Ko kuhate testenine dodajte žlico sode bikarbone v vrelo vodo. Ko bodo skuhani jih sperite z mrzlo vodo in dobili boste tanke rezance za v juho.

8. Kuhajte testenine v jušni osnovi za hitro okrepitev okusa.

Kuhanje v jušni osnovi omogoča testeninam, da že med kuho absorbirajo okus. Uporabite govejo juho za osnovo jedi, kot so bolonjske testenine.  Ali pa zelenjavno juho za lažje testenine npr. karbonara.

9. Preoblikujte testenine v hrustljave prigrizke

Kuhane testenine dobijo popolnoma nov pomen, ko zaplavajo v vročem olju. Odličen način, da popestrite zabave s hrustljavimi prigrizki. Ali pa jih dodajte povrhu testeninam za dodaten hrustljav okus.

10. Pripravite testenine v omaki namesto vode za največjo absorpcijo okusa.

Kuhanje testenin v svoji omaki omogoča, da testenine absorbirajo čim več okusa. Preizkusite to tehniko z omakami na osnovi smetane, verjemite ne bo vam žal.

Ali ste že slišali za vse te načine priprave ? In kateri vam je najbolj všeč? Odgovore napišite v komentar spodaj.

Avtorja: Žan Bračič in Sašo Kovačič

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Eno mnenje o “10 Neverjetnih načinov priprave testenin, za katere še nikoli niste slišali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja