4 začimbe, ki pomagajo pri depresiji

Ali veš katere so začimbe, ki pomagajo pri depresiji. V spodnjem članku bom navedel katere začimbe vsebujejo antidepresivne učinkovine. V današnjem svetu zdravstva, kjer prevladujejo velike farmacevtske korporacije, se včasih zgodi, da nam pri počutju in mentalnih težavah konvencionalna zdravila ne pomagajo kaj dosti. Ampak če se zgodi, kar se, da tablete ali zdravila ne delujejo najbolje, je dobra novica, da obstajajo tudi alternative. Hrana(začimbe), ki nam lahko izboljšajo počutje in pomagajo pri mentalnih težavah. Sedaj je že na to temo toliko študij, da jih je preprosto nespametno spregledati. Najbolj znani stimulans za boljše počutje so verjetno omega-3 maščobne kisline, ki jih najdemo v ribah, oreščkih in semenih. Ampak tudi druge vrste hrane imajo različne pozitivne vplive na človeški najkompleksnejši organ- možgane. V mislih imam točno določene začimbe, ki naravno vsebujejo učinkovine za boljše počutje kot tudi antidepresivne učinkovine. Pa poglejmo katere začimbe to premorejo:


 

Žafran:

Že sama aroma žafrana nas lahko odnese v lepše kraje. Žafran ima v tradicionalni vzhodni medicini posebno ime: začimba sreče. Žafran ima dokazane pozitivne učinke, povezane z počutjem in depresijo. Pomaga tudi pri prehranjevalnih problemih. Leta 2015 je Iranska raziskava pokazala da ima žafran podobne učinke kot antidepresivi na recept.

Cimet:

Cimet je defitivno tista začimba, ki ima sposobnost prinašanja občutkov naši hrani. Cimet stimulira koncentracijo, spomin in fokus. Kar je še bolj zanimivo cimet lahko zmanjša zasvojenost s sladkorjem.

Rožmarin:

Ni samo okusen dodatek mediteranskim jedem. Rožmarin lahko pozitivno vpliva pri utrujenosti, izgorelosti od dela, izščrpanosti. Prav tako rožmarin pomaga pri težavah s spanjem.

Timijan:

Poleg tega, da je odličen dodatek k večini jedem, je timijan učinkovit stimulans pri duševnih težavah, težavah s spanjem in ostalimi depresivnim motnjam. Timijan vsebuje triptofan, aminokislino, ki je kjučni element za spanec.

To so začimbe, ki pomagajo pri depresiji. Neverjetno kaj, da lahko delci rastlin tako pomagajo pri izboljšanem delovanju možgan. Se beremo naslednič
Preberi tudi:

NEVERJETNE RESNICE O PREHRANI

7 ZANIMIVIH DEJSTEV O ZAČIMBAH

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja