5 najboljših podjetniških knjig

Za poletno branje sva izluščila 5 knjig, ki so po najinem mnenju zelo primerne za mlade podjetnike. Knjige prihajajo iz različnih poslovnih sfer in so odlična smernica za boljše doseganje rezultatov na osebni, kot tudi na poslovni ravni.

 

1.

the_better_angels_cover Steven Pinker: The Better Angels of our Nature

V tej knjigi avtor Pinker trdi, da se je nasilje zmanjšalo, tako dolgoročno kot kratkoročno. Prav tako predlaga pojasnila, zakaj se je to zgodilo. Knjiga nas uči človeške empatije, samokontrole, razuma in skupnega sodelovanja, ter navaja smernice, ki nasprotujejo nasilju.

 

 

 

2.

built-last-successful-habits-visionary-companies-james-c-collins-audio-cover-art

Jim Collins in Jerry I. Porras: Build to Last: Successful Habits of Visionary Companies

Knjiga opisuje rezultate šestletnega raziskovalnega projekta.  Avtorja pojasnjujeta, kako so zasnovana odlična podjetja, ter kako jih obržati skozi daljšo časovno obdobje . Avtorja opredeljujeta dva glavna cilja: ” ugotoviti temeljne značilnosti, ki so skupne vizionarskim podjetjem” in ” kako učinkovito komunicirati in upravljati podjetje”.

 

 

 

3.
The-Intelligent-InvestorBenjamin Graham: The Intelligent Investor

Benjamin Graham je bil največji investicijski svetovalec 20. stoletja, ki je predaval in navdihoval ljudi po vsem svetu. Eden izmed njegovih učencev je tudi Warren Buffet. Graham opisuje filozofijo vrednostnega investiranja, ki vlagatelje ščiti pred bistvenimi napakami in jih uči dolgoročnih strategij. Knjiga Modri investitor je že leta 1949, ko je izšla postala borzna biblija.

 

 

4.

download

 Dale Carnegie: How to Win Friends and Influence people

Ena izmed najbolje prodajanih knjig za samopomoč v poslu je bila prvič objavljena leta 1936. Prodala je več kot 30 milijonov izvodov po vsem svetu, ter velja za eno izmed najbolj  vplivnih knjig nasploh.  Pomaga Vam lahko pri povečanju družbenega vpliva, načinu sporazumevanja ter pri načinu razmišljanja.

 

5.


2075e459cfd2a714a1f64671867d343e--mmf150x150Sam Walton: Made in America

Spoznajte ameriško ikono 20. stoletja: Sam Walton, ki je spremenil majhno družinsko trgovino v največjega trgovca na svetu (Wal- Mart). Govori o tem kako mu je to uspelo, ter kako neglede na vse spremembe v življenju ostati skromen, vendar biti prepričan v svoje ambicije in dosežke.

 

 

 

Upava, da sva Vam kaj pomagala pri izbiri poletnega čtiva.

 


Save

Save

Save