Korenčkova juha

Korenčkova juha

Ali ste vedeli, da ima korenje poleg svojega sladkega okusa tudi visoko hranilno vrednost? Za njegovo značilno oranžno barvo so “krivi”  karoteni, ki se v telesu počasi pretvorijo v vitamin A, ta pa nam omogoča dober vid in razvoj. Ampak to še ni vse , korenček je tudi bogat vir antioksidantov. Prav zato sva se odločila, da vam pripraviva korenčkovo juho. Tako bodo še zadnji pomladni dnevi polni energije.

 


Pripomočki:

  • Palični mešalnik

 

Sestavine:

 

Predčasno olupimo in skuhamo krompir, vendar naj ne bo kuhan do mehkega, ker ga bomo pokuhali še kasneje. Nato na zmernem ognju dodamo olivno olje in prepražimo korenje, ki je na drobno narezan. Zato, da spusti čim več svojega naravnega sladkorja, da lažje karamelizira in tako dosežemo perfekten okus.

Ko korenje dobiva zlato-rjavo barvo, to pomeni, da že počasi karamelizira, in zdaj mu lahko dodamo na drobno narezano čebulo in muškatni orešček.

Malo prepražimo, da zelenjava in začimbe spustijo svoje okuse. Nato prelijemo z jušno osnovo. Če nimate jušne osnove lahko dodate tudi korenčkov sok in vodo.

Dodamo še krompir in kuhamo do mehkega. Vse skupaj prelijemo v posodo in premešamo z paličnim mešalnikom. Dodamo še poper in sol ter ščepec začimbe Pink panter, ki da naravnost fantastičen priokus.


Po želji  postrežemo še z drobnjakom in žlico jogurta.

Poskusi ne bo ti žal! 😉

Avtorja: Žan Bračič in Sašo Kovačič

 

Save

Save

Save

Save

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja