Najboljši steak recept

Najboljši steak recept

Kako pripraviti res okusen steak? Večno vprašanje vseh krvoločnih mesojedcev. Zato predstavljava najboljši steak recept. V današnjem videu si lahko pogledate cel postopek priprave slastnega steaka od začetka pa do konca. Vtiranje mesa, pečenje in počivanje. Da poveva, kaj sva sploh pekla. Pripravila sva slasten suho zorjen black angus t – bone steak v ponvi. Black angus je posebna pasma goveda, ki je črne barve in izvira iz Škotske. Ta goveda so izrazito pašne živali, zato iz njih pridobimo izjemno kakovostne kose mesa. Čeprav se sezona žara začenja , sva midva raje pekla na ponvi. Izbrala sva način peke v ponvi v kombinaciji z maslom, rožmarinom in česnom. Dobimo res vrhunski okus, ki ga težko pridobiš na žaru. Morava reči, da je bil ta zrezek neverjetno sočen in okusen. Poglej v spodnjem videu!

 


Pripomočki:

 • ponev
 • vilica za obračanje mesa
 • deska za rezanje
 • deska za meso

Sestavine:

 • Suho zorjeno Black Angus Govedo – T bone
 • začimba Serious Blends Pink panter
 • Olivno olje
 • 3 stroki česna
 • 1 velika žlica masla
 • Rožmarin
 • Piranska morska sol

Postopek:

Za začetek bomo rekli eno o mesu za steake. Meso za steake mora biti skrbno izbrano. Izogibajte se velikih trgovin in meso kupite pri lokalnem mesarju. Midva sva izbrala domačo celjsko mesnico Ledas, ki je znana po kvalitetnih, domače zorjenih kosih mesa.  Izbrala sva black angus t- bone steak, ki ima čisto drugačen okus od klasičnih kosov.

Vedno, ko pečemo steake damo meso najprej iz hladilnika na sobno temperaturo  za 30 min. Ko je meso 30 minut zunaj, lahko začnemo z vtiranjem. Za vtiranje sva izbrala začimbo Pink Panter in piransko morsko sol.  Pri vtiranju nikoli ne šparajte z začimbami in soljo, sploh če je debel kos mesa.

Ko meso natremo z začimbami in soljo lahko začnemo s peko.  V ponev najprej nalijemo malo olivnega olja in segrejemo do srednje – visoke temperature. Ko je ponev že dobro segreta, vanjo položimo steak- bodite pozorni na zvok cvrčanja. Če ne slišite zvoka, pustite ponev, da se še malo bolj segreje. Zrezke pečemo od 5-8 minut na vsaki strani odvisno od debeline in osebnih želj. Steak obračamo na vsako minuto. Po 5 minutah peke, dodamo maslo, česen in rožmarin, da dobimo zelo okusno polivko. S to polivko nato polivamo zrezke do konca peke, da so zrezki sočni.

Zrezek vzamemo iz ponve in ga položimo na desko, ter ga pustimo počivati. Zrezek počiva tako dolgo kot ga pečemo. Se pravi če smo ga pekli 15 min vse skupaj, mora 15 minut počivati.

steak recept

Steak nato narežemo in postrežemo z krompirjem ali kruhom.

PREBERI TUDI: PINK BURGER


Tako. Pa imamo najboljši steak recept! Želiva vam dober tek

Avtorja: Žan Bračič in Sašo Kovačič

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja